Verslininkė, žinoma nuomonės formuotoja Erika Vitulskienė galėtų būti pavyzdys daugeliui – moteris kiekvieną savaitę atidžiai planuoja būsimus patiekalus, apsiperka su sąrašu, vengia spontaniškų pirkinių ir yra puikiai įvaldžiusį gaminimą iš likučių. Ji neslepia, kad šeimoje dėl šių taisyklių tenka pakovoti, nes vyras, dainininkas Merūnas Vitulskis – išlaidus, spontaniškas pirkėjas, o tokius įpročius mielai kopijuoja jų vaikai.

„Žinau, kad jei išleisiu vyrą su vaikais apsipirkti į parduotuvę, jie grįš su pilnais krepšiais, nupirkę pusę parduotuvės, bet realiai nebus ko valgyti. Aš esu visiškai priešinga pirkėja, viską detaliai apgalvoju ir skaičiuoju. Čia yra mano mamos auklėjimas. Ji buvo griežta, taupi, skatino pagarbą maistui, to esu gerai išmokusi ir aš. Dabar tai stengiuosi perduoti savo vaikams“, – dalinasi Erika Vitulskienė.

Moteris įsitikinusi, kad jos turimi įpročiai leidžia šeimai sutaupyti nemažai kasdienių išlaidų maistui, nes sunaudodami tai, ką jau turi namuose ir pirkdami protingai, beveik nieko neišmeta.

Erika Vitulskienė Dalijasi Virtuvės Gudrybėmis – Viena Ypač Pasiteisina
@Asmeninio albumo nuotr.

Viena iš puikiai pasiteisinusių gudrybių, kuri padeda panaudoti maisto likučius Vitulskių namuose – kiaušinių patiekalai. Pasak Erikos, dešros, sūrio, daržovių ar kitų maisto produktų likučiai puikiai tinka kaip priedas kartu su keptais kiaušiniais. Kiekvieną kartą pavyksta vis kitoks, taupus, greitas ir gardus patiekalas, kuriam puikiai tinka visi šaldytuve užsilikę produktai.

„Jeigu nuo šeimos vakarienės yra likusios mėsos, dažniausiai panaudoju ją suktinukams su lavašais. Mano vaikai labai mėgsta ir noriai valgo tokį patiekalą. Taip pat, jei matau, kad yra kažkokių daržovių ar vaisių, kurių nespėsime suvalgyti – viską užšaldau ir neleidžiu jiems sugesti. Vėliau tokie šaldyti vaisiai keliauja į mūsų šeimoje mėgstamus kokteilius, o trinant šaldytus vaisius – gauname gardžius, sveikus, vaisinius ledus. Todėl jei vaikai namuose paprašo ledų, pirmiausiai tikrinu, kokių uogų ar vaisių turime šaldiklyje“, – dalinasi moteris.

Vitulskiai – taip pat planuotojai. Jie dažniausiai valgo namuose, mėgsta naminį maistą, retai lankosi restoranuose ar kavinėse.

„Visi šeimoje esame labai skirtingi žmonės ir turime savo mėgstamus patiekalus. Vaikai, pavyzdžiui, mėgsta plovą, aš – daržovių troškinius, Merūnas – krevetes, tačiau kartu susirašome ir susitariame, ką kitą savaitę norėsime valgyti, kad kiekvienas rastų tai, ko nori. Tuomet perkame produktus pagal tuos patiekalus. Planavimas padeda taupyti ir pinigus, ir maistą, tačiau man tai svarbu ir dėl laiko sąnaudų – esu daug dirbanti, užimta dviejų vaikų mama, todėl kitaip nieko nespėčiau“, – sako E.Vitulskienė.

Ankstesnis straipsnisPokyčiai „Queens Of Roses“ Narių Gyvenime: Naujienos – Ne Tik Scenoje
Kitas straipsnisMonika Liu Naują Savo Dainą „Kodėl Tu Čia?“

Palikite atsiliepimą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia